Raluca Mazilu şi parabola UE

0
No votes yet
Your rating: None

Raluca Mazilu are un blog interesant, în care militează în principal pentru PDL, ea făcând parte din organizaţia de tineret a Partidului Democrat Liberal, filiala Mehedinţi, din câte înţeleg eu.

Ultimul articol al Ralucăi este o parabolă despre intrarea României în Uniunea Europeană, intitulată Mică poveste de Crăciun.Romică, un băiat sărman dar leneş, murdar, lacom, hoţ şi corupt, se duce să se angajeze la palatul Europei. După un timp, se supără pe coana Europa "când Europa a-nceput să-i ceară socoteala cheltuielilor pentru banii primiţi. Asta l-a enervat peste măsură. Pentru asta se jertfise el dându-şi cu parfum peste jeg, ca acum să i se ceară bonuri şi chitanţe !? Mai ales la sume atât de mari !?" Şi se supără că nu i se dă şi lui un rând de chei "Şengăn": "Si mă doare şi-n cur dă tine, că tot n-ai ce să-mi mai faci, c-afară nu po’ să mă dai, că-s trecut în cartea dă imobil… hoaşca dreacu’ !"

Ce nu pricep eu în toată parabola asta, cine-i Romică?! Iniţial am crezut că Romică ar simboliza întreaga Românie, dar nu se potriveşte! Poporul român nu a dat cu parfum peste jeg, că nu are bani de parfum, şi nu a cheltuit banii primiţi pentru că nu a văzut niciun chior. Dimpotriva, i s-a luat, vorba bancului cu Radio Erevan.

Atunci, vorba iepuraşului, "ţin' să fie, ţin' să fie?!" Raluca, poate ne scoţi tu din încurcătură, cine-i Romică acesta care e leneş, lacom şi corupt, a mâncat banii de la Uniunea Europeană şi acum e supărat că nu intră în spaţiul Shengen?!

Technorati Tags:Technorati Tags: Europa blog Filiala Mehedinţi Internet organizaţia de tineret parabola PARTIDUL DEMOCRAT LIBERAL PDL Politică Raluca Mazilu Romania spaţiul Shengen UE Uniunea Europeană blog Filiala Mehedinţi organizaţia de tineret Partidul Democrat Liberal parabola PDL Raluca Mazilu Romania

No comments yet

Publică un comentariu nou

Google Friend Connect (leave a quick comment)
loading...
Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.