Dulciuri

Plăcintă cu mere

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSZaS2iumxPsgW7e-tXgHQF-IyKJTTWz2fuCZBmerBG6vo-sNU&t=1&usg=__fVmYZAQH2NzbnGMWC39D6OAO-HE=Plăcinta cu mere este o plăcintă sau tartă cu fructe în care principalul ingredient sunt merele. Este servită uneori cu frişcă sau îngheţată deasupra.


Plăcinta cu mere îşi are originile în budinca englezească. Geoffrey Chaucer o descrie în 1831 ca fiind alcătuită din mere, mirodenii, smochine, stafide, şi pere. Şafronul era folosit pentru colorarea conţinutului.

Colţunaşi cu smântână

Colţunaşi

Tort Diplomat cu frişcă şi fructe

Tort Diplomat

Tortul Diplomat este soluţia ideală în cazul unor aniversări. Este delicios, răcoros şi uşor. Tortul Diplomat cu frişcă şi fructe este unul din deserturile cele mai apreciate.

În Roma antică, torturile aveau o formă rotundă şi plată, cu blatul din făină în care se puneau nuci, dospit cu drojdie, şi îndulcit cu miere. În Europa cuvintele tort şi pâine erau similare; tortul special pentru aniversări a devenit un obicei pe la mijlocul sevc. XIX, combinat cu mai multe ritualuri şi tradiţii, precum cântece speciale create pentru aniversări. Aprinderea unor lumânări pe tort îşi are originea în Germania, în sec. XVIII.

Lapte de pasăre

Lapte de pasăre

Laptele de pasăre este un preparat culinar din categoria deserturilor. El constă într-o cremă fină de vanilie obţinută prin fierberea gălbenuşului de ou cu adaos de zahăr, lapte şi vanilie. La finalul fierberii se adaugă cu lingura mici grămăjoare de albuş de ou, bătut spumă cu zahăr şi aromat cu vanilie. Rezultatul final este o cremă fină de vanilie deasupra căreia plutesc grămăjoare albe de spumă de albuş fierte. Datorită aspectului său se mai poate numi şi bulgări de zăpadă.

Prajitura Tiramisu

Clătite cu dulceaţă sau gem

Reţetă pentru cozonac

Cozonac

Cozonacul este o prăjitură tradiţională românească şi bulgărească (kozunak), fiind în mod tradiţional gătită de Paşte şi Crăciun. O prăjitură asemănătoare este panettone, care este gătit de Crăciun în Italia, diferenţa cea mai vizibilă fiind forma.

Read the rest of this entry »