Rezervaţii naturale

2
Average: 2 (1 vote)
Your rating: None

Complexul carstic ponoare

1. Rezervaţia geomorfologică Complexul carstic Ponoare, la 5 km sud-vest de Baia de Arama, pe teritoriul comunei Ponoare. Pe o suprafaţa de 100 de ha., se întălnesc cele mai originale fenomene carstice dm Romănia: polii, vai oarbe, peşteri, cămpuri de lapiezuri (Cămpul Cleopatrei, Cămpul Afroditei aflate la altitudini de pănă la 600 m) şi cunoscutul pod natural denumit de localnici Podul lui Dumnezeu care s-a format prin prăbuşirea tavanului unei peşteri. Are o lungime de 27 de metri, lăţime de 9 metri şi o înălţime de 14 metri. Pe acest
pod natural trece şoseaua ce leagă Baia de Aramă de Drobeta.

Gura văii

2. Rezervaţia botanică Gura Văii - între Valea Jidoştiţei şi Valea Bahnei. Aici sunt prezente specii arboricole rare.

Cazanele mari şi mici din defileul dunării

3. Rezervaţia complexa Cazanele mari şi mici din Defileul Dunării, între versanţii abrupţi ai fluviului constituiţi din calcare mezozoice (115 ha). Aici se întălnesc numeroase specii de plante, predominănd cele de origine mediteraneană: mojdrean, vişin turcesc, stejar pufos precum şi rarităţi ca laleaua de Banat, stănjenelul de stăncă. Rezervaţia cuprinde şi următoarele peşteri; Veterani, Ponicova, Liliacilor, Peştera fara Nume, Clemente.

Ponoarele

4. Rezervaţia botanică Ponoarele la 10 km de Baia de Aramă. Aici se remarcă Padurea de liliac, cu o suprafaţă de 20 de ha, unde localnicii organizează în luna mai sarbatoarea liliacului.

Peştera lui epuran

5. Rezervaţia speologică Peştera lui Epuran la 30 de km nord-est de Drobeta, lăngă Jupăneşti. Se remarcă prin galerii dispuse pe doua etaje şi sali cu dimensiuni impunătoare: Sala Urşilor, Sala Cavourilor, Galeria cu Bazine.

Peştera topolniţei

6. Rezervaţia complexa Peştera Topolniţa şi împrejurimile pe teritoriul comunel Cireşu, la 30 de km de Drobeta. Este a doua peştera ca lungime din ţara şi a 17-a din lume (10.330 m). Aici apele raului Topolniţa au sapat o vale adanca, iar sub dealul Jupaneştilor raul are un curs subteran.

Punctul fosilier bahna-cloviţa

7. Rezervaţia paleontologica punctul fosilier Bahna-Cloviţa. Aici se afla peste 400 de specii de fosile, fund unul din cele mai importante zacaminte fosiliere din Romania.

</embed>

Technorati Tags:Technorati Tags: Mehedinţi Turism rezervaţii naturale Rezervaţia geomorfologică Complexul carstic Ponoare Rezervaţia botanică Gura Văii Rezervaţia c

1 comentariu on "Rezervaţii naturale "

criss (neverificat) said on Joi, 16/09/2010 - 17:34:

POdisul Mehedinti este cel mai frumos loc din Romania si trebuie vizitat pentru ca merita.....

Publică un comentariu nou

Google Friend Connect (leave a quick comment)
loading...
Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.