Companii

Legea societăţilor comerciale cu erori, sau Oficiul Registrului Comerţului Mehedinţi intepretează greşit legea?

Această speţă este de interes pentru oricare administrator de firmă care se aruncă în hăţişul birocraţiei fără a şti cât de greu este ulterior să iasă din această încâlceală.

În anul 2001, unul din cei doi asociaţi ai unei firmei, T. PETRU, a decis desfiinţarea firmei şi eliberarea din funcţie a tuturor angajaţilor, inclusiv a administratorului, preluând toate documentele firmei, ştampilele, şi inventarul.

Ulterior, T. PETRU a suspendat activitatea firmei fără a plăti taxele şi impozitele către stat.

În anul 2007, fostul administrator a primit o somaţie ca actual administrator al firmei (întrucât asociatul T. PETRU nu a procedat ulterior, aşa cum a promis, să modifice actul constituiv privind eliberarea din funcţie a administratorului) să plătească toate taxele şi impozitele restante, inclusiv penalităţile aferente.

Read the rest of this entry »

CEZ Oltenia, căpuşată de firme private care înşeală consumatorii

Cineva a furat contorul de la scara blocului unde locuiesc. Şi unul din locatari (probabil) a legat firele de la becurile de pe scară direct. Asociaţia a chemat lucrătorii de la CEZ să monteze un nou contor, aceştia au constat că s-a făcut legarea pe direct, şi au solicitat plata curentului care s-ar fi consumat pe toată perioada cât a lipsit contorul.

Şi de aici începe circul: CEZ Oltenia a cerut pentru consumul a cinci becuri pe scara blocului cât s-ar fi consumat dacă am fi avut radiatoare electrice, nu becuri.

În final locatarii au decis să plătească chiar şi această sumă, dar CEZ Oltenia s-a răzgândit, şi a mai cerut bani, pentru execuţia unui nou branşament, deşi nu trebuie practic decât de montat noul contor.

Read the rest of this entry »

Două vorbe despre „şef-ul” ideal

http://doctornobel.ro/

România este „fruntaşă” la toate relele posibile.

Zilele trecute am citit  un studiu din care reieşea că România are cea mai stresată populaţie din UE şi (paradoxal) deşi suntem cei mai săraci din UE, tot în România se munceşte cel mai mult peste program.

Am vorbit altă dată despre situaţia dezastruoasă în ceeace priveşte depresia sau sinuciderile cancerul sau bolile de inimă, mortalitatea maternă sau cea a copiilor intoxicaţi cu apă cu nitriţi din fântânile poluate de agricultura socialistă etc.

Read the rest of this entry »

Înşelăciune şi evaziune fiscală

ŞASE BĂRBAŢI AU CREAT CU BUNĂ ŞTIINTĂ UN PREJUDICIU BUGETULUI DE STAT ÎN VALOARE DE 4.001.845 LEI

A fost declinată competenţa de soluţionare în favoarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinţi în dosarul privind pe R. DUMITRU, de 23 ani, din comuna Cîlnic, judeţul Gorj, N. ALEXANDRU, de 51 ani, din comuna Floreşti, judeţul Mehedinţi, M. ION, de 42 ani, şi R. MARIUS, de 46 ani, ambii din oraşul Motru, judeţul Gorj, S. MARIUS, de 43 ani din Sebeş, judeţul Alba, P. IONEL, de 42 ani, şi F. BOGDAN, de 32 ani, ambii din municipiul Sibiu, judeţul Sibiu şi H. IOAN, de 58 ani, din comuna Măneciu, judeţul Prahova, care au iniţiat, constituit sau au aderat şi sprijinit constituirea unui grup infracţional organizat în vederea comiterii infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală, faptă prevăzută de art. 7, alin. 1, din Legea 39/2003.

Read the rest of this entry »

Cei mai bogaţi mehedinţeni în 2010 (varianta oficială!)

Locul 1: Cristian Cican

Hotel Meridian CCCristian Cican are o avere de 9-10 milioane de euro, potrivit topului „Forbes 500 miliardari“, ediţia 2010, şi este proprietarul companiei Meridian CC, alături de soţia sa Cristina.

Domenii diverse de activitate: retail (principalul business), producţie şi turism, producţie de plăci pentru pavaj, realizarea şi comercializarea de fântâni arteziene.

Investiţii: compania Meridian CC, angrouri şi magazine en detail în patru oraşe din ţară: Orşova, unde se află şi reşedinţa soţilor Cican, Drobeta- Turnu Severin, Târgu Jiu şi Timişoara. Magazinul Splendid, şi un hotel de trei stele, un centru de cumpărături.

Read the rest of this entry »

ROMAG PROD DROBETA

</embed>

Fabrica de apă grea şi termocentrala ROMAG TERMO din Drobeta Turnu Severin

CELROM, între hoţie şi manipulare

722 miliarde de lei vechi, este cu adevărat o datorie! Sunt firme private care au fost închise de Finanţe pentru câteva milioane de lei datorie.

Interesant este că chiar şi acum, când este pe moarte, nimeni nu încearcă să facă o analiză a cauzelor pentru care s-a ajuns aici, repezindu-se doar pe ceea ce a mai rămas de prădat sau de vândut din CELROM.

Pe vremea când CELROM încă îşi mai vindea produsele, directorii acestei fabrici se uitau cu dispreţ la micii clienţi care încercau să cumpere de la ei.

A făcut cineva un inventar al banilor cheltuiţi? S-a făcut o analiză a competenţei persoanelor din Consiliul de Administraţie care au dus de râpă această fabrică?

Tot ce am văzut eu până acum, este lupta dintre angajaţii care doreau cu orice preţ păstrarea locurilor de muncă, şi creditorii şi potenţialii cumpărători ai terenurilor deţinute de CELROM.

Read the rest of this entry »

Genică Boerică închide Fabrica de lapte

Administratorii Societăţii de Industrializare a Laptelui (SIL) din Drobeta Turnu Severin au decis încetarea, din această lună, a activităţii productive şi trimiterea în şomaj a tuturor angajaţilor. Ca urmare a acestei hotărâri, rata şomajului în Mehedinţi, de 12,99%, va creşte cu câteva procente. Judeţul Mehedinţi se află pe locul doi la nivel naţional, după Vaslui, în ceea ce priveşte numărul şomerilor.

Măsura a fost luată în urma unui control al autorităţilor sanitar-veterinare care au descoperit depăşiri de bacterii coliforme de la 100 la 1.063/gram, şi au dispus închiderea temporară a fabricii, pentru 45 de zile, pentru ca deficienţele semnalate la calitatea produselor să fie remediate.

Pentru intrarea în legalitate fabrica trebuia să aloce peste două milioane lei în modernizarea liniilor de fabricaţie şi aducerea la standarde europene a întregului proces de fabricare a produselor lactate.

Read the rest of this entry »