Ridichiile

0
No votes yet
Your rating: None

RidichiiRidichiile şi frunzele lor constituie o excelentă sursă de vitamina C şi un puternic antioxidant. Ele au şi proprietăţi anti-inflamatorii, iar frunzele de ridiche sunt o bună sursă de calciu.

Ridichiile protejează împotriva cancerului. Produsele chimice pe bază de sulf prezente în ridichi cresc fluxul bilei, îmbunătăţind starea de sănătate a vezicii biliare şi ajutând astfel ficatul. Ridichiile pot proteja organismul împotriva unor maladii precum icterul, hemoroizi, probleme ale căilor urinare, cancer, boli de piele, tulburări renale şi înţepăturilor de insecte.

Cultivarea

Ridichiile sunt legume rădăcinoase care seamănă cu sfecla sau napii ca aspect şi textură, dar au o aromă distinctă. Planta este clasificată în familia muştarului. Aroma de ridiche variază de la uşoară până la piperat şi înţepător, în funcţie de soi. Ridichiile sunt disponibile tot anul, cu un vârf din iunie până în septembrie.

Ridichiile de vară se maturizează rapid, multe soiuri încolţind în 3-7 zile şi ajungând la maturitate în trei-patru săptămâni. Ridichiile se dezvoltă cel mai bine atunci când au soare mult şi lumină, în soluri nisipoase cu pH 6,5 - 7,0. Adâncimea la care sunt plantate seminţele (de la 1 cm pentru ridichiile mici până la 4 cm pentru ridichiile mari) influenţează dimensiunea rădăcinii. Sezonul lor optim este din din aprilie până în iunie şi din octombrie până în ianuarie. Ca şi în alte culturi rădăcină, aratul solului ajută rădăcinile să crească.

Consumul

Ridichile pot fi consumate crude sau fierte. Cea mai comună utilizare este garnitura de ridichi, sau sunt folosite ca ingredient in salate verzi. Ele constituie o componentă de bază în bucătăriile japoneze şi indiene. Pentru a-şi păstra prospeţimea şi starea crocantă, se recomandă să se înmoaie ridichiile în apă rece.

În Oaxaca, Mexico, ridichiile sunt celebrate într-un festival denumit Noche de los Rábanos (Noaptea Ridichiilor) pe 23 decembrie, ca parte a sărbătorilor de Crăciun.

(Nicolae Sfetcu)

</embed>
Technorati Tags:Technorati Tags: antioxidant boli de piele bucatarie calciu cancer festival ficatul frunze garnitură hemoroizi icterul înţepături de insecte legume Mâncare, băutură proprietăţi anti-inflamatorii Ridichii ridichiile de vară Sănătate seminţe soluri tulburări renale vitamina C ridichii frunze vitamina C antioxidant proprietăţi anti-inflamatorii calciu cancer ficatul icterul hemoroizi

No comments yet

Publică un comentariu nou

Google Friend Connect (leave a quick comment)
loading...
Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.