ouă

Salată de pui "Floarea soarelui" cu ciuperci şi cipsuri

Salată de puiSalata de pui este orice salata, care include carnea de pui ca ingredient principal. Alte ingrediente obişmuite includ ouăle fierte, maioneza, şi muştar.


În Europa şi Asia acest lucru poate fi completată cu alte componente, iar elementele constitutive ale salatei pote varia de la frunze tradiţionale şi legume, la paste fainoase, cuşcuş, taiţei sau orez.

Read the rest of this entry »

Tort Diplomat cu frişcă şi fructe

Tort Diplomat

Tortul Diplomat este soluţia ideală în cazul unor aniversări. Este delicios, răcoros şi uşor. Tortul Diplomat cu frişcă şi fructe este unul din deserturile cele mai apreciate.

În Roma antică, torturile aveau o formă rotundă şi plată, cu blatul din făină în care se puneau nuci, dospit cu drojdie, şi îndulcit cu miere. În Europa cuvintele tort şi pâine erau similare; tortul special pentru aniversări a devenit un obicei pe la mijlocul sevc. XIX, combinat cu mai multe ritualuri şi tradiţii, precum cântece speciale create pentru aniversări. Aprinderea unor lumânări pe tort îşi are originea în Germania, în sec. XVIII.

Lapte de pasăre

Lapte de pasăre

Laptele de pasăre este un preparat culinar din categoria deserturilor. El constă într-o cremă fină de vanilie obţinută prin fierberea gălbenuşului de ou cu adaos de zahăr, lapte şi vanilie. La finalul fierberii se adaugă cu lingura mici grămăjoare de albuş de ou, bătut spumă cu zahăr şi aromat cu vanilie. Rezultatul final este o cremă fină de vanilie deasupra căreia plutesc grămăjoare albe de spumă de albuş fierte. Datorită aspectului său se mai poate numi şi bulgări de zăpadă.

Cum să îţi dezvolţi propria fermă de struţi

StruţiStruţul este o pasăre care nu zboară, originară din Africa. Este singura pasăre din specia ei, Struthionidae, şi genul ei, Struthio, care încă mai trăieşte. Struţul are o înfăţişare specifică, cu gâtul şi picioarele sale lungi, şi posibilitatea de a alerga cu peste 70 km/h, cea mai mare viteză în alergare a unei păsări. Struţul este cea mai mare specie de păsări în viaţă, cu cel mai mare ou (cu excepţia păsării elefant din Madagascar şi moa gigant din Noua Zeelandă).

La maturitate, struţul poate atinge o greutate de 220 kg şi o înălţime de 3 m.

Read the rest of this entry »

Apa grea şi cianura

Un fost cercetător la Universitatea Oxford, Mikhail Shchepinov, a ajuns la concluzia că apa grea protejează împotriva substanţelor chimice periculoase cunoscute sub denumirea de radicali liberi, care contribuie semnificativ la apariţia unor maladii precum cancerul, Alzheimer şi Parkinson. Cu ea s-ar putea trata anumite elemente, precum carnea sau ouăle, pentru a extinde perioada normală de viaţă.

Deocamdată Mikhail Shchepinov a făcut teste pe viermi şi muşte.

Vorba iepuraşului din banc, "da' cu ţianură, cu ţianură ai inţercat?!"