efecte

Plante etnobotanice psihoactive: Baybean (Canavalia maritimă, Canavalia trandafirie)

CanavaliaCanavalia maritimă sau Canavalia trandafirie (cunoscută şi ca Fasolea de plajă, Frijo Lillo, Fasolea lui Jack, Fasolea Mackenzie, Fasolea sălbatică a lui Jack, Fasolea minune), în engleză: Baybean, este o plantă care creşte pe dunele de nisip ale plajelor tropicale şi subtropicale.

Metode de folosire: fumat, boabele de fasole se mănâncă, seminţele se folosesc ca substitut pentru cafea

Utilizare ca drog: Baybean se fumează în Golful Mexicului ca substitut pentru marijuana

Efecte pe termen scurt: asemănătoare cu marijuana, calmant

Read the rest of this entry »

Dezastrul ecologic din Ungaria şi efectele sale pe Dunăre

DezastruReziduurile toxice alcaline au ajuns joi în Dunăre. Echipele de intervenţie din Ungaria aruncă în Dunăre cantităţi uriaşe de argilă şi acizi pentru neutralizare. Dar riscul nu va trece. Substanţele toxice din mâlul deversat de ape şi apoi uscat se vor răspândi în aer. Un milion de metri cubi de reziduuri scurse de la o fabrică de alumină din Ajka, vestul Ungariei, la 160 km de Budapesta.

Deocamdată au murit patru oameni, peste 100 răniţi, şi foarte mulţi dispăruţi. Ţările afectate (Croaţia, Serbia, România, Bulgaria, Ucraina şi Moldova) caută modalităţi pentru a evita dezastrul, considerat printre cele mai mari dezastre ecologice din Europa ultimilor 30 de ani.

Read the rest of this entry »

Acacia

AcaciaUna din plantele etnobotanice psihoactive este acacia, de la care se folosesc seminţele, inclusă în guma arabică, ţigări şi băuturi, dar toate părţile plantei sunt folosite în medicină pentru proprietăţile sale calmante. Acacia conţine mescalina şi DMT care sunt sub control internaţional.

Pe termen scurt acacia influenţează starea generală şi visele, accentuează percepţiile vizionare, ajută la slăbit, şi elimină stresul.

Pe termen lung acacia este folosită ca antielmintic, antiinflamatoric, antidiaretic, antihemoragicantimicrobian, antioxidant, antiseptic, astringent şi diuretic.

Read the rest of this entry »