Înşelăciune şi evaziune fiscală

0
No votes yet
 

ŞASE BĂRBAŢI AU CREAT CU BUNĂ ŞTIINTĂ UN PREJUDICIU BUGETULUI DE STAT ÎN VALOARE DE 4.001.845 LEI

A fost declinată competenţa de soluţionare în favoarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinţi în dosarul privind pe R. DUMITRU, de 23 ani, din comuna Cîlnic, judeţul Gorj, N. ALEXANDRU, de 51 ani, din comuna Floreşti, judeţul Mehedinţi, M. ION, de 42 ani, şi R. MARIUS, de 46 ani, ambii din oraşul Motru, judeţul Gorj, S. MARIUS, de 43 ani din Sebeş, judeţul Alba, P. IONEL, de 42 ani, şi F. BOGDAN, de 32 ani, ambii din municipiul Sibiu, judeţul Sibiu şi H. IOAN, de 58 ani, din comuna Măneciu, judeţul Prahova, care au iniţiat, constituit sau au aderat şi sprijinit constituirea unui grup infracţional organizat în vederea comiterii infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală, faptă prevăzută de art. 7, alin. 1, din Legea 39/2003.

Aceştia, în perioada mai – septembrie 2009, au indus în eroare şapte societăţi comerciale de pază de pe raza mai multor judeţe şi municipiul Bucureşti, de la care au achiziţionat mărfuri în valoare totală de 205.965,97 lei pentru plata cărora au emis file cec sau bilete la ordin despre care aveau cunoştinţă că nu au acoperire în contul bancar, operaţiunile economice fiind derulate printr-o societate comercială cu sediul în comuna Floreşti, judeţul Mehedinţi, al cărei administrator este R. DUMITRU, nefiind înregistrate în evidenţa contabilă.

La solicitarea poliţiştilor, D.G.F.P. Mehedinţi - Compartimentul de inspecţie fiscală a efectuat verificări în urma cărora a fost calculat un prejudiciu adus bugetului de stat în valoare totală de 4.001.845 lei reprezentând impozit pe profit şi TVA.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Technorati Tags:Technorati Tags: Romania bilete la ordin CEC Cîlnic Companii D.I.I.C.O.T. Mehedinţi evaziune fiscală Floresti grup infractional înselaciune inspecţie fiscală judeţul Alba judeţul Gorj judetul Mehedinti judeţul Prahova judeţul Sibiu Măneciu Motru Sebeş Sibiu societăţi comerciale Ştiri înşelăciune evaziune fiscală D.I.I.C.O.T. Mehedinţi Cîlnic judeţul Gorj Floreşti judeţul Mehedinţi Motru Sebeş

No comments yet

Publică un comentariu nou

Google Friend Connect (leave a quick comment)
loading...
Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.