Locuri de muncă - grădinar în Danemarca

0
No votes yet
 

AGENTIA JUDETEANA PENTRU OCUPAREA FORTEI DE MUNCĂ MEHEDINTI

COMUNICAT DE PRESA
(12.02.2010)

Angajatorii danezi oferă 10 locuri de muncă - gradinar / asistent de gradinar in sere din Danemarca !

În Danemarca sunt foarte răspândite serele de mari dimensiuni, unde sunt cultivate diverse plante, legume şi/sau fructe. Angajatori danezi oferă 10 locuri de muncă in aceste sere . Practic este vorba de muncă în sere în calitate de grădinar în seră sau ajutor de grădinar în seră , în acelaşi timp cu frecventarea unor cursuri de specialitate .

Se caută aplicanţi pentru munca şi instruirea în ocupaţia de ajutor de gradinar şi grădinar. Diferenţa dintre cele două posturi este dată de cunoştinţele ce trebuie însuşite şi de responsabilităţile diferite pe care trebuie să le aibă fiecare din aceste persoane . Diversele plante necesită procese specifice de cultivare. Aceste procese sunt controlate de gradinarul de seră, din momentul în care seminţele plantate pe câmp sunt mutate în ghivece speciale din sere. Munca se desfăşoară în sere unde atmosfera este deseori caldă şi umedă. Gradinarul de seră este implicat şi în programarea sistemului climatic şi dezinfectarea serelor, între culturi .

Aplicanţii trebuie:

- să aibă vârsta cuprinsă între 18-30 ani ;
- să aibă cunoştinţe foarte bune de limba engleză ;
- să fi absolvit un liceu sau facultate cu profil agricol (inclusiv silvicultura), sau sa fie studenti la facultate cu profil agricol (inclusiv silvicultura) ;
- să dorească să studieze şi să muncească în Danemarca pentru o perioadă cuprinsă între 2-4 ani ;
- să absolve, după doi ani de munca în Danemarca, un examen în limba daneză prin care se certifică că au dreptul sa manipuleze/pulverizeze anumite substanţe folosite la diverse culturi ;
- să aibă experienţă în munca agricolă ;
- să fie motivaţi să înveţe limba daneză (participare la cursuri de seară) ;
- să fie interesaţi de cultivarea acestor plante, să fie loiali şi utili, să poată lucra independent si să fie flexibili .

Cât durează cursurile?

- pentru grădinar - 3 ani şi 8 luni ( inclusiv 45 de săptămâni la colegiu ) .
- pentru ajutor de grădinar - 2 ani ( inclusiv 33 săptămâni la colegiu ) .

Detalii condiţii de munca :

• Aplicanţii vor semna un contract de formare/instruire cu o firmă daneză şi un contract cu un colegiu comercial (= şcoală de formare profesionala) din localitatea Odense .
• După primele 3-6 luni de muncă veţi începe primele cursuri la colegiu . În timpul întregii perioade (muncă la seră şi frecventarea de cursuri) veţi primi salariul normal prevăzut pentru studenţi în contractul colectiv de muncă pe ramură, în jur de 1270 euro brut. Studenţii din România beneficiază de o prevedere specială referitoare la impozitarea veniturilor ceea ce înseamnă că vor plăti doar 5-10% impozit .
• Cursurile sunt plătite de guvernul danez .
• .Angajatorul va oferi ajutor pentru cazare - în unele cazuri angajatorul vă oferă o cameră, contracost ( 1000-2000 coroane daneze pe luna, circa 136 - 270 euro pe luna ) .

Perioada de început a muncii poate fi între 1 martie şi 1 august 2010 în timp ce cursurile la colegiu vor începe la 1 octombrie 2010. Odată ce s-a obţinut calificarea de grădinar în seră se poate continua instruirea pentru a deveni tehnician agricol, horticultor sau arhitect peisagist in Danemarca .

DIRECTOR COORDONATOR,
Laurian Ion NICOLESCU

Technorati Tags:Technorati Tags: Europa condiţii cursuri Danemarca grădinar locuri de muncă Locuri de muncă munca locuri de muncă grădinar Danemarca cursuri condiţii munca

No comments yet

Publică un comentariu nou

Google Friend Connect (leave a quick comment)
loading...
Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.