Furturi, contrabandă şi infracţiuni auto

0
No votes yet
 

 AUTORII MAI MULTOR FAPTE CU A.N., IDENTIFICATI DE POLITISTII MEHEDINTENI

 În ziua de 10.01.2011, desfasurand activitati specifice, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie Prunişor, au identificat un minor de 16 ani, din localitatea Izverna, judeţul Mehedinţi, suspect in comiterea infractiunilor de violare de domiciliu si distrugere.
Barbatul în noaptea de 07/08.01.2011, a patruns in locuinta lui C. NICOLAE, de 70 ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin si a distrus usa de acces in locuinta, faptă rămasă iniţial cu autori necunoscuţi. Faţă de cel în cauză s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu şi distrugere, fapte prevăzute şi pedepsite de art.192 şi art. 217 din Codul Penal. Cercetările continuă cu autorul în stare de libertate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, urmând ca la definitivarea acestora să se propună soluţia legală.

 În ziua de 10.01.2011, desfăşurând activitati specifice, cadrele Biroului de investigaţii criminale de la Poliţia Municipiului Drobeta Turnu Severin, au organizat si executat o acţiune pe linia prevenirii si combaterii furturilor din locuinţă.
În cadrul acestei actiuni poliţiştii au documentat activitatea infracţională a lui P. FĂNEL, de 32 ani si N. SORIN de 34 ani, ambii din municipiul Drobeta Turnu Severin, suspecti in comiterea infractiunilor de furt calificat. Cei doi barbati in data de 27.11.2010, au pătruns în locuinţa părţii vătămate G. MARIAN, din municipiul Drobeta Tr. Severin, de unde au sustras un laptop, în valoare de 1500 lei, faptă rămasă iniţial cu autori necunoscuţi. Prejudiciul a fost recuperat in totalitate şi restituit părţii vătămate. Faţă de P. FĂNEL şi N. SORIN s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art.208 – 209 din Codul Penal.

 În noaptea de 09/10.01.2011, desfasurand activitati specifice, politistii din cadrul Biroului de investigatii criminale în colaborare cu agenţi de la Biroul de ordine publică pentru mediul urban din cadrul Politiei municipiului Drobeta Tr. Severin i-au prins in flagrant pe S. ALEXANDRU, de 18 ani şi C. GEORGE, de 23 de ani, ambii din municipiul Drobeta Turnu Severin.
Acţionând cu celeritate, oamenii legii au reuşit să-i identifice şi să reţină pe cei doi suspecţi, după ce au sustras bunuri din şapte autovehicule parcate pe raza municipiului, obiecte ce au fost ulterior depozitate într-un imobil de pe raza localităţii. Prejudiciul în valoare de aproximativ 2000 lei a fost recuperat în totalitate şi restituit părţilor vătămate. Faţă de persoanele suspecte s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faptă prev. şi ped. de art. 208-208 C.P.,cei doi barbate fiind retiunuti pe baza de ordonanţă de reţinere pentru 24 ore, urmând ca în ziua de 11.01.2011 să fie prezentaţi Parchetului de pe langă Judecătoria Drobeta Turnu Severin cu propunere de arestare preventivă.

 ACTIUNI ALE POLITISTILOR MEHEDINTENI

 În ziua de 10.01.2011, in intervalul orar 14.30 – 17.30, politistii din cadrul Serviciului rutier au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru depistarea conducatorilor auto care depasesc limita legală de viteza pe D.N. 6.
În cadrul acestei actiuni au fost controlate 92 de autovehicule fiind legitimate 117 persoane politistii aplicand 73 de sanctiuni contraventionale in valoare de 12.502 lei. Oamenii legii au au aplicat 46 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea regimului legal de viteza fiind retinute 2 permise de conducere si retrase 2 certificate de inmatriculare. Exemplu:

 În cadrul acţiunii au fost depistaţi doi conducători auto care conduceau cu mai mult de 50 km/h peste limita legală, respectiv cu 104 km/h şi 140 km/h, în localitate, fiindu-le reţinute permisele de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 În ziua de 10.01.2011, în intervalul orar 06.00-08.00, politistii din cadrul Poliţiei oraş Baia de Aramă au organizat şi executat o acţiune pe linie de transport public de persoane, precum şi pentru respectarea prevederilor legale la efectuarea transportului rutier sau a activitãţilor conexe acestuia fãrã a deţine licenţã de transport.
În cadrul acestei actiuni au fost legitimate 67 de persoane si au fost controlate 28 de autovehicule fiind aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 2072 lei.

 În data de 10.01.2011, în intervalul orar 09.00 – 11.30, politistii din cadrul Biroului rutier de la Poliţia municipiului Orşova, au organizat şi executat o acţiune, pe linie de defecţiuni tehnice şi transport marfă.
În cadrul acestei actiuni au fost controlate 28 de autovehicule si au fost legitimate 34 de persoane fiind aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 670 lei.

 In ziua de 10.01.2011, politistii din cadrul Postului de poliţie Jiana au organizat şi executat o acţiune pe linie judiciară.
În cadrul acestei actiuni oamenii legii l-au depistat pe P. CRISTIAN, de 28 ani, din localitatea Jiana, judeţul Mehedinţi pe numele căruia Judecătoria Vînju Mare a emis mandat de executare a pedepsei închisorii de 1 an pentru săvârşirea de infracţiuni cu violenţă. Barbatul a fost retinut si încarcerat în arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Mehedinţi.

 In ziua de 10.01.2011, politistii din cadrul Serviciului de investigatii criminale au continuat actiunile pentru preveniriea şi combaterii activităţilor ilicite cu produse din tutun.
În cadrul acestei actiuni au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 1000 lei si au fost confiscate 112 pachete de tigari netimbrate.

 În ziua de 09.01.2011, în intervalul orar 15.30-17.00, politstii din cadrul Politiei oraş Strehaia au organizat si executat o acţiune pe linie de economic pe raza oraşului Strehaia.
Oamenii legii au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare de 1500 lei si au ridicat in vederea confiscarii 500 ţigarete şi 3 litri alcool provenienţă Serbia. Exemple:

 Aceleasi efective l-au depistat pe G. TRAIAN, de 37 ani, din oraşul Strehaia, în timp ce transporta cu un autoturism, ţigări timbrate în Republica Serbia fără a deţine documente de provenienţă.
Fata de G. TRAIAN s-a luat măsura confiscării mărfii, acesta fiind sanctionat pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990.

 În ziua de 10.01.2011, în intervalul orar 11.00 – 13.00 şi 17.00 – 19.00, politstii din cadrul Biroului de ordine publică de la Poliţia municipiului Drobeta Turnu Severin în cooperare cu lucratorii I.J.J. Mehedinţi şi I.J.P.F. Mehedinţi au executat o acţiune pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin pentru prevenirea, combaterea, descoperirea şi luarea măsurilor legale împotriva prostituatelor, cerşetorilor, a copiilor străzii, spălătorilor de parbrize, a persoanelor fără adăpost şi a celor care practică jocuri de noroc ilegal, gen alba – neagra, a persoanelor care tulbură ordinea şi liniştea publică, sunt violenţi şi provoacă scandaluri în locuri şi localuri publice.
În cadrul acestei actiuni au fost legitimate 87 de persoane dintre care 27 au fost atentionate fiind aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 6.800 lei.

 INCENDIU

 In data de 10.01.2011, ora 23.34, politistii din cadrul Postului de poliţie Dârvari au fost sesizaţi cu privire la faptul că la un depozit din comuna Dârvari, a izbucnit un incendiu.
La fata locului s-a deplasat echipa operativa a politiei care a constatat ca aspectele sesizate se confirma, incendiul fiind localizat şi stins de pompieri. Din cercetările efectuate s-a stabilit că incendiul a izbucnit de la un foc nesupravegheat pe care partea vătămată l-a făcut pentru arderea resturilor furajere de la animale, prejudiciul cauzat fiind de 5000 lei.

COMPARTIMENTUL DE RELATII PUBLICE SI PRESA AL IPJ MH

Technorati Tags:Technorati Tags: Justiţie adăpost alba – neagra alcool autovehicule Baia de Aramă cerşetori contrabanda copii Dârvari distrugere Drobeta Turnu Severin furturi I.J.J. Mehedinţi I.J.P.F. Mehedinti ilegal incendiu infracţiuni auto Izverna Jiana jocuri de noroc judetul Mehedinti laptop localuri publice Mehedinţi Orşova prostituate scandaluri spălători de parbrize Ştiri Strehaia ţigarete transport marfă violare de domiciliu furturi contrabandă infracţiuni auto Izverna judeţul Mehedinţi violare de domiciliu distrugere Drobeta

No comments yet

Publică un comentariu nou

Google Friend Connect (leave a quick comment)
loading...
Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.