Accidente, furturi, contrabandă, viol, târguri agricole, vânătoare

0
No votes yet
 

 INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER

 În data de 26.11.2010, ora 19.30, pe DN 57, la km 20+950 m, în afara localităţii Dubova, S. PETRICĂ, de 29 ani, din comuna Isverna, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea imprudent un autocamion încărcat cu 12 m3 material lemnos, a pierdut controlul asupra direcţiei acroşând un parapet de beton de la marginea carosabilului, iar ulterior a intrat în balans, fapt ce a determinat ca o parte din încărcătură să se răstoarne.
Materialul lemons în cădere au lovit un microbus ce aparţine unei societăţi comercile din Orşova, condus regulamentar de M.CONSTANTIN, de 54 ani, din municipiul Orşova, judeţul Mehedinţi, care transporta mai multe persoane ce îşi desfăşoară activitatea în localitatea Sviniţa. În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a lui P.A., de 21 ani, din municipiul Orşova, judeţul Mehedinţi, pasager în microbuz. Materialul lemnos din autocamion s-a împrăştiat pe carosabil blocând circulaţia vehiculelor pe ambele sensuri. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliţiei municipiului Orşova şi lucrători din cadrul S.D.N. Orşova, care au luat măsurile specifice pentru deblocarea traficului iar la ora 21.00, circulaţia a fost reluată. Conducătorul autocamionului posedă permis de conducere, şi era atestat profesional pentru efectuarea transportului respectiv nefiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În cauză s-au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 184 alin. 1 şi 3C.P.

 În ziua de 26.11.2010, ora 18.40, pe D.N. 67, km 32+800 m, în afara localităţii Floreşti, A. IULIAN, de 46 ani, din municipiul Motru, judeţul Gorj, în timp ce conducea un autoturism, a acroşat cu oglinda retrovizoare dreapta pe E. GHEORGHE, de 49 ani, din comuna Floreşti, care se deplasa pe partea dreaptă a drumului în aceiaşi direcţie de mers, în calitate de pieton. În urma impactului autovehiculul şi-a schimbat direcţia de mers pătrunzând pe contra sens şi intrând în coliziune cu un alt autoturism condus regulamentar de G. ADRIAN, de 42 ani, din municipiul Timişoara, judeţul Timiş.
În urma accidentului a rezultat avarierea uşoară a celor două autovehicule, iar pietonul a refuzat acordarea de îngrijiri medicale şi a declarat că nu doreşte să depună plângere pentru că nu are leziuni. Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, iar la testarea pietonului s-a constatat că acesta avea o concentraţie alcoolică de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-au întocmit acte premergătoare privind săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 184 alin. 1 şi 3 C.P.

 În ziua de 27.11.2010, ora 04.45, ofiţerul de serviciu de la Poliţia municipiului Orşova a fost sesizat telefonic, cu privire la faptul că, pe D.N. 57, la km 11+150, pe raza comunei Eşelniţa, a avut loc un accident de circulaţie, în urma căruia a fost distrus un stâlp de joasă tensiune care ulterior a căzut pe partea carosabilă blocând ambele sensuri de mers.
La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul poliţiei orşovene, care din primele verificări, au constatat faptul că, V. DIANA, de 21 ani, din municipiul Timişoara, judeţul Timiş, în timp ce conducea UN autoturism pe sectorul de drum menţionat, nu a redus viteza într-o curbă deosebit de periculoasă, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, lovind stâlpul de joasă tensiune pe care la distrus, acesta blocând ambele sensuri de mers. La faţa locului au fost prezenţi lucrători din cadrul CEZ şi S.D.N. Orşova, care au întrerupt fuxul de energie electric şi au deblocat ambele sensuri de mers. În urma accidentului nu au rezultat victime, conducătoarea autoturismului purtând centura de siguranţă. În cauză au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere din culpă, faptă prevăzută şi pedepsită de art.219 C.P., iar la definitivarea cercetărilor dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova cu propunerea legală.

 În data de 27.11.2010, ora 22.40, C. ALIN, de 20 ani, din comuna Bălăciţa în timp ce conducea un autoturism pe D.N.56A, km 66+120m, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice nu a redus viteza într-o curbă, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi părăsind partea carosabilă a intrat în coliziune cu un tub de colectare a apelor pluviale de pe marginea drumului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie alcoolică de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.
C. ALIN a fost condus la Spitalul Judeţean Drobeta Turnu Severin, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de acesta s-au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 87, alin. 1 din O.U.G. 195/2002- R.

 POLIŢIŞTII MEHEDINŢENI AU INTENSIFICAT ACŢIUNILE ÎN ACEST WEEK-END

 În data de 26.11.2010, în intervalul orar 08.30 – 13.30 şi 14.30 – 17.30, poliţiştii Biroului rutier din cadrul Poliţiei municipiului Orşova, au organizat şi executat o acţiune pe linia transportului marfă, ocazie cu care au fost controlate 29 autovehicule, legitimate 34 persoane şi aplicate 6 sancţiuni contravenţionale în valoare de 1200 lei.
Exemplu: În cadrul acţiunii la ora 16.45, a fost depistat C. PETRE, de 68 ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 6, la km 364, în municipiul Orşova, având permisul de conducere suspendat. În cauză s-au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce are permisul de conducere suspendat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 86 alin. 2 din O.U.G. 195/2002 R.

 În ziua de 26.11.2010, în intervalul orar 22.00 – 02.00, poliţiştii severineni au organizat si executat o acţiune pe linia depistării şoferilor care conduc autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice şi substanţelor stupefiante sau psihotrope, ocazie cu care au fost controlate 105 autovehicule şi legitimate 119 persoane fiind aplicate 32 sancţiuni contravenţionale în valoare de 6780lei. Oamenii legii au organizat cinci filtre rutiere, au reţinut două premise de conducere şi au retras trei certificate de înmatriculare efectuând 105 testări cu aparatul etilotest.

 În ziua de 27.11.2010, în intervalul orar 07.00-10.00, poliţiştii oraşului Strehaia au organizat şi executat o acţiune în târgul săptămânal şi piaţa agroalimentară Strehaia, pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor comerciale cu caracter ilicit ocazie cu care au legitimat 35 persoane, au controlat 11 autovehicule, au verificat 9 societăţi comerciale şi 15 producători particulari fiind aplicate patru sancţiuni contravenţionale în valoare de 250 lei.
Exemplu: În cadrul acţiunii la ora 03.20, a fost depistat G. NICUŞOR, de 31 ani, din comuna Corcova, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea un autoturism pe strada Republicii în oraşul Strehaia, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest precum şi recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de acesta s-au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de refuz de recoltare probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 87 alin. 5 din O.U.G. 195/2002 R.

 În baza Protocolului de colaborare încheiat cu D.S.V.S.A. Mehedinţi şi a graficului de controale pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilegale cu animale vii şi subproduse de origine animală, Poliţiştii Serviciului de investigare a fraudelor, ordine publică, şi Posturile de poliţie Rogova, Corlăţel şi Vînjuleţ împreună cu specialişti din cadrul D.S.V.S.A. Mehedinţi, au executat o acţiune în târgul săptămânal Vînju Mare şi zonele adiacente, ocazie cu care au verificat 12 societăţi comerciale şi 30 producători agricoli, au controlat 30 de autovehicule şi au legitimate 120 persoane fiind aplicate 39 sancţiuni contravenţionale în valoare de 19920 lei.

 În ziua de 28.11.2010, poliţiştii oraşului Baia de Aramă, împreună cu agenţi din cadrul Postului de poliţie Isverna, Obârşia Cloşani şi efective de la I.J.J. Mehedinţi, au organizat şi executat o acţiune în sistem integrat pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale cu ţigări şi alcool, transportul ilegal de material lemnos, prevenirea sustragerii brazilor de Crăciun, depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor ce încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni.
Cu această ocazie au fost controlate 32 de autovehicule, legitimate 48 persoane şi efectuate opt testări cu aparatul etilotest fiind aplicate 14 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3760 lei.

 În data de 28.11.2010, în intervalul 09.00– 12.00, poliţiştii orşoveni au organizat şi executat o acţiune pe linia sustragerii materialului lemnos, combaterea contrabandei şi a comerţului ilicit cu produse accizabile din tutun, cereale, legume şi fructe, ocazie cu care au fost legitimate 26 persoane, controlate 18 autovehicule şi aplicate 12 sancţiuni contravenţionale în valoare de 5200 lei. Oamenii legii au ridicat în vederea continuării cercetărilor trei metri cubi material lemons şi peste 60 kg. legume, valoarea bunurilor confiscate fiind de 673,8 lei.

Exemple: Cu ocazia acţiuni organizate şi planificate, au fost depistate în Piaţa 1800, M. ALINA, de 28 ani, G. ELISAVETA, de 62 ani , din municipiul Orşova, care ofereau spre vânzare ţigări de diferite mărci, ce nu aveau aplicate timbru fiscal şi fără a fi autorizate să efectueze acte şi activităţi de comerţ. Persoanele în cauză au fost sancţionate conform Lg.12/1990R, totodată fiind ridicate în vederea confiscării un număr de 440 ţigarete, de diferite mărci, netimbrate, în valoare de 173,8 lei.

Tot în cadrul aceleiaşi acţiuni a fost depistat în trafic pe E70, B.RELU, de 33 ani, din comuna Cujmir, judeţul Mehedinţi, în timp ce transporta cu un autovehicul cantitatea de 2 metri cubi material lemnos de esenţă fag. Întrucât persoana în cauză nu avea documente de însoţire a materialului lemnos, s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform Legi 171/2010, art. 19 aliniat 1, litera b, cu suma de 2.000 lei, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării. Aceleaşi efective l-au depistat în trafic pe DN 57, pe M. SORIN, de 37 ani, din municipiul Orşova, judeţul Mehedinţi, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 1 metri cub lemn de esenţă fag. Deoarece bărbatul nu a putut prezenta documente de însoţire a materialului lemnos, s-a luat măsura sancţionării conform Legi 171/2010, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.

 În data de 26.11.2010, în intervalul orar 08.30 – 13.30 şi 14.30 – 17.30, poliţiştii orşoveni au organizat şi executat o acţiune pe linia respectării regimului legal de viteză pe drumurile publice, ocazie cu care au fost controlate 29 de autovehicule, legitimate 34 persoane şi aplicate 19 sancţiuni contravenţionale în valoare de 1460 lei.

 În data de 28.11.2010, în intervalul orar 09.00 – 13.00, poliţiştii orşoveni au organizat şi executat o acţiune în sistem integrat pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor din domeniul silvic, pe raza comunelor Eşelniţa, Dubova şi Sviniţa, ocazie cu care au legitimate 17 persoane, au controlat 18 autovehicule şi au fost aplicate şase sancţiuni contravenţionale în valoare de 860 lei.

Exemple: Cu ocazia acţiunii desfăşurate a fost depistat P. IOAN, de 63 ani, din comuna Berzasca, judeţul Caraş Severin, în timp ce transporta cu un autoturism cantitatea de 0,256 meri steri lemn de foc, fără a poseda documente de provenienţă. Cantitatea de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii 171/2010.

 În noaptea de 28/29.11.2010, în intervalul orar 23.00-01.00, poliţiştii severineni împreună cu cadre de la I.J.J. şi I.J.P.F Mehedinţi, au organizat şi executat o acţiune pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii stradale, a infracţiunilor stradale şi asigurarea ordinii şi liniştii publice, ocazie cu care au fost legitimate 38 persoane, şase dintre acestea fiind atenţionate şi s-au aplicat 8 sancţiuni contravenţionale în valoare de 1100 lei.

 În noaptea de 28/29.11.2010, în intervalul orar 21.00 – 05.00, poliţiştii severineni în cooperare cu efective de la I.J.J. şi I.J.P.F. Mehedinţi, au executat mai multe patrulări pe raza comunelor Prunişor, Şimian şi Husnicioara, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi menţinerea unui climat de ordine şi linişte publică, fiind legitimate opt persoane, aplanat un conflict şi au fost controlate şase autovehicule şi şapte agenţi de pază.

 AUTORI IDENTIFICAŢI ÎN FAPTE RĂMASE INIŢIAL CU AUTORI NECUNOSCUŢI

 În zilele de 25 şi 26 noiembrie a.c., agenţii Postului de poliţie Pătulele au identificat persoanele suspecte de distrugerea şi sustragerea unor componente din incinta staţiilor de pompare a apei de pe raza comunei, staţie ce aparţine Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare. În urma activităţilor întreprinse poliţiştii au stabilit faptul că H. CONSTANTIN, de 62 ani, din comuna Jiana, judeţul Mehedinţi, B. ION, de 32 ani şi S. ION de 30 ani, ambii din comuna Vînjuleţ din comuna Vînjuleţ, în data de 19/20.11.2010 şi 23/24.11.2010, au pătruns în incinta staţiilor de pompare a apei situate pe raza comunei Pătulele, unde au distrus mai multe componente şi au sustras alte bunuri din interior. Bunurile sustrase au fost valorificate pe raza oraşului Vînju Mare contra sumei de 700 lei. În prezenţa reprezentanţilor A.N.I.F. a fost ridicată cantitatea de 50 kg conductori cupru şi 27 kg aluminiu.
Extinzând cercetările poliţiştii au mai stabilit că cei trei bărbaţi sunt suspecţi de săvârşirea unor infracţiuni de furt şi distrugere fapte rămase iniţial cu autor necunoscut. Au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi distrugere, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 208-209 al. 1 lit. a, g, i şi art. 217 alin. 3 C.P. Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a acestora, urmând ca la finalizare să fie propuse soluţii legale.

 În ziua de 28.11.2010, ora 12.00, agenţii Postului de poliţie Şimian i-au identificat pe C. ION, de 32 ani, din comuna Jiana, judeţul Mehedinţi şi M. TUDOREL, de 20 ani, din comuna Şimian, care, în noaptea de 24/25.11.2010, au sustras materiale feroase în valoare de 1.000 lei, din curtea lui D. ROMULUS, de 52 ani, din comuna Şimian, judeţul Mehedinţi, faptă rămasă iniţial cu autori necunoscuţi.
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi restituit părţii vătămate. Faţă de cei doi s-au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art.208 – 209 C.P.

 DEPISTAŢI PE FONDUL DE VÂNĂTOARE FĂRĂ DOCUMENTE LEGALE

 În data de 27.11.2004, ora 14.00, poliţiştii Serviciului arme, explozivi şi substanţe periculoase si agenţii Postului de poliţie Tâmna au identificat pe D.GRIGORIE, de 47 ani, din oraşul Strehaia, V. MILU, de 41 de ani, din localitatea Tâmna, şi T. VICTOR, de 43 ani, din municipiul Dr. Tr. Severin, care au efectuat vânătoare fără autorizaţie pe fondul de vânătoare al comunei Greci.
În urma cercetărilor efectuate poliţiştii au constatat faptul că D. GRIGORIE avea asupra sa o arma de vânătoare pentru care nu avea drept de port şi folosire ( arma fiind deţinută în baza unui atestat de colecţionar). În cauză s-au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 279 C.P. si art. 42 alin 1 lit. a din Leg. 407/2006. Armele de vânătoare si muniţia găsită asupra celor trei persoane au fost ridicate in vederea cercetărilor.

 CERCETAŢI PENTRU FURT ŞI FURT CALIFICAT

 În ziua de 27.11.2010, ora 14.00, agenţii Postului de poliţie Tâmna au fost sesizaţi telefonic de către B. CONSTANTIN, din comună, cu privire la faptul că în noaptea de 26/27.11.2010, persoane necunoscute au pătruns în locuinţa sa de unde au sustras mai multe bunuri în valoare totală de 300 lei.
În urma cercetărilor efectuate a fost identificată persoana suspectă de comiterea faptei ca fiind C. AUREL, de 38 ani, din comuna Dumbrava, jud. Mehedinţi, faţă de care s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 210 lit. a C.P. Prejudiciul a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.

 În ziua de 27.11.2010, ora 20.30, poliţiştii severineni au prins în flagrant pe B. ADRIANA, de 40 ani, din comuna Cetate, judeţul Dolj şi I.A., de 17 ani, din Drobeta Turnu Severin, care au sustras un moped ce aparţine aparţinând lui C. DARIUS, din municipiul Drobeta Turnu Severin.
Faţă de cei doi s-au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat faptă prevăzută şi pedepsită de art. 208-209 C.P.

 În ziua de 27.11.2010, în jurul orei 17.30, agenţii Postului de poliţie Vânjuleţ au fost sesizaţi telefonic despre faptul că la staţia de irigaţii situată pe raza comunei Hotărani se află mai multe persoane care încarcă fier într-un camion.
Deplasându-se la faţa locului poliţiştii i-au găsit pe R. CONSTANTIN, de 52 ani, N. CORNEL, de 52 ani şi A. DANIEL, de 41 ani, din Drobeta Tr. Severin, care se deplasau cu camionul încărcat cu fier. Din verificările efectuate s-a stabilit că R.CONSTANTIN, care avea staţia în administrare a tăiat şi vândut bunuri către o societate comercială din Drobeta Tr. Severin. S-a procedat la cântărirea camionului cu fier după care a fost lăsat în custodia reprezentantului remat Vânju mare. In cauză s-au întocmit acte premergătoare faţă de R.CONSTANTIN, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art.208-209 C.P.

 REŢINUT 24 DE ORE PENTRU VIOL

 În data de 28.11.2010, poliţiştii oraşului Vînju Mare şi ai Postului de poliţie Vînători au continuat cercetările în dosarul privind săvârşirea infracţiuni de viol asupra S.NATALIA, de 68 ani, din comuna Vînători, judeţul Mehedinţi, , faţă de persoana suspectă D.MARIUS, de 31 ani, din comuna Cetate, judeţul Dolj luându-se măsura reţinerii pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 ore urmând ca în ziua de 29 11.2010, să fie prezentat Judecătoriei Vânju Mare cu propunere de arestare preventivă.

 DEPISTAT ÎN TRAFIC CU APROXIMATIV 10.000 DE ŢIGARETE

 În data de 28.11.2010, agenţii Postului de poliţie Dîrvari împreună cu poliţiştii Serviciului de investigare a fraudelor l-au depistat pe raza comunei pe B. VALENTIN, de 34 ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, în timp ce deţinea într-un autoturism cantitatea de 9800 ţigarete de diferite mărci nemarcate sau marcate necorespunzător cu timbru de Serbia. Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta distribuia ţigările pe raza comunei Dârvari, în autoturism fiind găsită suma de 8.290 lei, bani ce provenea din comercializarea produselor din tutun.
În cauză s-au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal de mărfuri accizabile nemarcate sau marcate necorespunzător şi contrabandă, fapte prev. şi ped. de art. 296 ind.1 alin 1 lit. L din Lg. 571/2005 şi art. 270 alin.3 din Lg. 86/2006. Produsele din tutun precum şi suma de 8.290 lei identificate în autoturism au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Technorati Tags:Technorati Tags: accidente alcool Aluminiu autocamion Bălăciţa contrabanda Corcova cupru D.S.V.S.A. Mehedinţi Dubova Eşelniţa etnobotanice Floresti furturi Greci Isverna judetul Mehedinti Mehedinţi moped Motru piata agroalimentara staţii de pompare a apei Ştiri Strehaia Şviniţa Tâmna târgul săptămânal târguri agricole ţigări Timişoara transport marfă vânătoare Vînători Vinju Mare violuri furturi contrabandă etnobotanice violuri târguri agricole vânătoare Dubova Isverna judeţul Mehedinţi autocamion

No comments yet

Publică un comentariu nou

Google Friend Connect (leave a quick comment)
loading...
Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.