sambe: blog

OpenID login failed.

Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare, in faliment?

Baietii destepti din energie s-au reprofilat rapid dupa megascandalul contractelor de la complexurile energetice Rovinari si Turceni. Una dintre firmele acuzate la vremea respectiva ca ar fi luat energie la pret de nimic, Romelectro SA, este implicata acum intr-un alt scandal ce ar putea duce la falimentarea Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare (RAAN) din Mehedinti. Compania sustinuta din umbra de fostul ministru Dan Ioan Popescu este pe punctul de a intoarce o licitatie si de a obliga RAAN-ul sa-i dea un contract de peste 60 de milioane de euro.

Read the rest of this entry »

Nepotismul in floare

In plina criza economica, atunci cand toata lumea se plange din cauza lipsei locurior de munca, in Mehedinti se fac angajari la Consiliul Judetean, dar nu oricum. Chiar cu cateva zile inainte de Craciun, atunci cand vigilenta tuturor este mai redusa. In acele momente, cineva a sustinut un concurs, cel mai probabil de ochii lumii. Nimeni alta decat sotia primarului municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe.

http://www.24h-online.ro/articol/So__ia_primarului__angajat___la_Consili...

Investitii la CET Drobeta Turnu Severin

Regia Autonoma de Activitati Nucleare, prin sucursala Romag Termo, va investi 58,188 milioane lei pentru etapa a doua de extindere si suprainaltare a depozitului de zgura si cenusa la CET Drobeta-Turnu Severin, conform unei Hotarari publicate in Monitorul Oficial.

Investitia va fi esalonata pe sapte ani si in primul an se va cifra la 10,961 milioane lei, in al doilea - 10,960 milioane lei, in al treilea si al patrulea cate - 6,565 milioane lei, anul V- 6,074
milioane lei, anul al saselea - 6,121 milioane lei, anul VII - 11,942 milioane lei .

Read the rest of this entry »

Tiganii din Garla Mare

Un barbat care avea grija de helesteiele din comuna Garla Mare - Mehedinti a ajuns la Spitalul Judetean Severin in stare foarte grava, dupa ce a fost atacat cu bestialitate de un grup de romi din localitate. Viorel Ciobanu (56 ani) aproape ca a fost omorat in bataie de etnici. Sansa lui: agresorii au fost pusi pe fuga de o haita de caini-lupi. Victima se afla acum in afara oricarui pericol vital, dupa ce a suferit o operatie complicata si a primit ingrijirile medicale necesare.

(Editie Speciala De Oltenia)

Juridiceşte

Şi veniră din Craiova
Şi din Iaşi, din Roşiori,
Toţi juriştii, toţi maeştri
Şi-ai dreptăţii slujitori

Unii slabi, cu favorite,
Alţii sluţi ca Tutankamen
Toţi cu tomuri şi cu scripte
Să asiste la examen.

Sala-i plină de discipoli
Şi celebrităţi savante
Numai capete ilustre
Şi figuri interesante

Cînd deodată Domn Profesor
Chel şi cu priviri absente
S-adresează cu prestanţă
Unei nostime studente:

- Cum e termenul juridic -
Zise el zîmbind agale -
Dacă eu aş pune mîna
Sub rochiţa dumitale?

Fata, roşie ca macul

Read the rest of this entry »