Poliţie: accidente rutiere, incendii

0
No votes yet
 

 ACCIDENTE RUTIERE

- În data de 11 aprilie a.c., ora 15.43, pe DJ 563, la Km 6 + 400 m, în afara localităţii Drincea, judeţul Mehedinţi, B. IONUŢ, de 32 ani, din localitatea Cujmir, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea o motocicleta, datorită vitezei excesive a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare părăsind partea carosabilă şi intrând în coliziune cu o movilă de pământ.
În urma producerii accidentului a rezultat rănirea gravă a conducătorul motocicletei.
Conducătorul motocicletei purta cască de protecţie.
In cauză s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 184 C.P.

- În data de 11.04.2010, ora 21.56, S. STELIAN, de 54 ani, din comuna Izvorul Bîrzii, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea un moped pe D.N. 67, la km 6 + 450 metri, în afara localităţii Halînga, judeţul Mehedinţi, a lovit un patruped ce traversa drumul naţional, părăsind partea carosabilă.
În urma producerii accidentului a rezultat rănirea gravă a lui S. STELIAN, cât şi a lui S. CONSTANŢA, de 52 ani, pasageră pe moped.
Conducătorul mopedului şi pasagerul purtau cască de protecţie.
În cauză au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 184 C.P.

REGULI DE CARE TREBUIE SA TINA SEAMA CONDUCATORUL UNUI CICLOMOTOR:

- depăşirea vehiculelor se face numai pe partea stângă, în sensul de mers, cu excepţia celor ai căror conducători au semnalizat şi s-au încadrat corespunzător schimbării direcţiei de deplasare spre stânga şi a tramvaielor care se depăşesc pe partea dreaptă;
- bicicletele şi respectiv ciclomotoarele trebuie să fie conduse pe drumul public numai pe un singur rând;
- persoana care conduce ciclomotoare pe drumurile publice trebuie să aibă vârsta de cel puţin 16 ani împliniţi.
- conducătorul de moped este obligat să poarte cască de protecţie pe timpul deplasării pe drumurile publice ;
- să folosească luminile de întâlnire pe timpul deplasării pe drumurile publice indiferent dacă este zi sau noapte ;
- pe timp de noapte sau atunci când vizibilitatea este redusă (ceţă, ninsoare abundentă, ploaie torenţială) să folosească îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante ;
- este obligatoriu să fi absolvit un curs de cunoaştere a regulilor de circulaţie ;
- pe timpul deplasării este obligat să aibă asupra sa cartea de identitate, atestatul din care reiese faptul că a absolvit un curs de cunoaştere a regulilor de circulaţie, certificatul de înregistrare precum şi poliţa RCA a mopedului.

 INCENDIU

- În noaptea de 11/12.04.2010, ora 01.40, ofiţerul de serviciu de la Poliţia municipiului Drobeta Turnu Severin, a fost sesizat de cadrele I.S.U. Mehedinţi, cu privire la faptul că, în pădurea Crihala din municipiu, a luat foc un autoturism ce aparţine lui P. DOREL, de 19 ani, din Drobeta Turnu Severin.
Din verificările efectuate de cadrele I.S.U. Mehedinţi, s-a stabilit că, incendiul s-a produs în urma unui scurt circuit la instalaţia electrică a autoturismului.
Ca urmare a acestui eveniment nu au rezultat victime decât pagube materiale, iar proprietarul autoturismului nu a dorit efectuarea de cercetări cu privire la incendiere autoturismului.

Technorati Tags:Technorati Tags: accidente rutiere autoturism Cujmir Drincea Drobeta Turnu Severin I.S.U. Mehedinţi incendii Izvorul Bîrzii judetul Mehedinti Mehedinţi moped motocicletă Pădurea Crihala poliţie rănire Ştiri poliţie accidente rutiere incendii Drincea Cujmir judeţul Mehedinţi motocicleta rănire Izvorul Bîrzii moped

No comments yet

Publică un comentariu nou

Google Friend Connect (leave a quick comment)
loading...
Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.