Criza globală de alimente, Codex Alimentarius, teoria conspiraţiei şi terenurile agricole

0
No votes yet
Your rating: None

La arat

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a dat publicităţii pe 5 ianuarie a.c. un studiu conform căruia preţurile alimentelor vor suferi o creştere bruscă anul acesta, intrându-se într-o criză mult mai mare decât cea din anii 2007-2008. Această criză este în creştere în tările în curs de dezvoltare precum China şi India, şi va deveni curând o preocupare şi pentru ţările dezvoltate.

New York Times afirmă că în prezent sunt îndeplinite toate condiţiile pentru declanşarea unui dezastru alimentar. Preţul grâului şi al orezului a crescut cu peste 25% în a doua parte a anului 2010.

În acest context, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură a dezvoltat un set de standarde, recomandări şi ghiduri recunoscute internaţional, sub numele de Codex Alimentarius, pentru produsele alimentare, producerea şi siguranţa acestora, înfiinţând în acest scop în 1963 Comisia Codex Alimentarius, împreună cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Comisia are drept scop declarat protejarea sănătăţii consumatorilor şi asigurarea unor bune practici în comerţul internaţional cu alimente. Codex Alimentarius este recunoscut de Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) ca un sistem de referinţă în rezoluţiile şi disputele privind siguranţa alimentaţiei şi protecţia consumatorilor.

Există multe controverse leate de Codex Alimentarius, legate în special de obligativitatea alinierii la aceste standarde. În 1996, Germania a propus ca nicio plantă, vitamine sau minerale să nu poată fi vândute în scop preventiv sau terapeutic, şi ca suplimentele alimentare să fie reclasificate ca droguri. Propunerea a fost acceptată dar, datorită protestelor, s-a stopat implementarea acesteia. În 2005 s-au stabilit criterii foarte stricte pentru comercializarea suplimentelor alimentare.

La finele anului 2009, România devine prima ţară ( şi se pare că singura, până în prezent) care aderă în întregime şi obligatoriu la standardele Codex Alimentarius. Ca urmare, conform lui Eco Life, "tratamentele naturiste, plantele medicinale şi medicamentele pe bază de plante ar putea fi practic interzise de la 1 aprilie 2011, ca urmare a alinierii Uniunii Europene la politica reducţionist-globalistă si neo-comunistă a OMS, cunoscuta sub denumirea de "Codex Alimentarius".

Ziua de Constanţa face afirmaţii mult mai dure, considerând Codex Alimentarius "un compendiu de legi alimentare, de factura nazista, introdus de AG Farben si care va stabili regulile de alimentatie ale natiunilor". Implementarea, prevazuta pe mai multe etape, porneste de la faptul ca populatia globului este mult prea numeroasa ca Terra sa poata sustine o alimentatie naturala. Astfel, produsele trebuie modificate genetic, construite in laborator, aditivate si iradiate. Adeptii teoriei conspiratiei sustin ca planul "Guvernului Mondial" e menit sa decimeze populatia planetei, aflata in continua crestere. Daca pana acum razboaiele mondiale erau cele care reglau numarul populatiei, de acum solutia sta in alimentatie. Aceiasi adepti sustin ca in 30 de ani de la implementarea Codului, populatia planetei se va stabiliza la doua miliarde, o masa suficient controlabila, care este indeajuns pentru resursele planetei si care este in acord cu normele de poluare etc. In acest interval un miliard de oameni vor muri din lipsa elementelor principale de hrana, iar alte doua miliarde datorita bolilor ce vor fi generate in organism.

Conform agentia.org, directivele Codex Alimentarius impun:

  • Eliminarea oricarui supliment alimentar natural cu produsi de sinteza farmaceutica care vor fi dozati si vor fi disponibili numai in farmacii, pe baza de prescriptie medicala.
  • Medicina naturista cum ar fi acupunctura, medicina energetica, ayurvedica, tibetana etc, vor fi interzise.
  • Agricultura si alimentatia animalelor vor fi reglementate conform normelor fixate de trusturile chimiei farmaceutice, interzicand din principiu asa numita agricultura bio.
  • Alimentatia umana certificata legal va trebui sa fie iradiata cu Cobalt.

Interesant este că, deşi avem un potenţial agricol foarte bogat, majoritatea analiştilor economici străini văd România ca una din ţările cele mai afectate de criza alimentară, alături de Venezuela, Vietnam, Tunisia, Republica Dominicană, Libia, Filipine, Egipt, Algeria şi Maroc. Este posibil ca această teorie a conspiraţiei să explice, cel puţin parţial, şi imposibilitatea comercializării de către producătorii români a propriilor produse, deşi calitatea acestora este superioară altor produse agricole?

Oricum, indiferent dacă actuala criză alimentară are cauze naturale sau se datorează unei conspiraţii mondiale, un lucru este cert: terenurile agricole vor ajunge curând să fie foarte căutate, importanţa acestora devenind vitală la propriu, preţul lor putând să depăşească în următorii ani pe cel al terenurilor intravilane. În conclutie, cine are pământ la ţară să ţină cu dinţii de el, cine nu are să cumpere acum, cât se mai poate!

</embed>
Technorati Tags:Technorati Tags: Societate Internaţional Ştiinţă AG Farben alimente Codex Alimentarius criza criza globală de alimente dezastru FAO Mâncare, băutură OMS Organizaţia Mondială a Comerţului Organizaţia Mondială a Sănătăţii Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură produse alimentare Romania Sănătate standarde Ştiri suplimente alimentare suplimente nutritive teoria conspiraţiei terenuri agricole criza globală de alimente Codex Alimentarius teoria conspiraţiei terenuri agricole Organizaţia Naţiunilor Unite

No comments yet

Publică un comentariu nou

Google Friend Connect (leave a quick comment)
loading...
Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.