Apa, mister şi miracol

0
No votes yet
Your rating: None

</embed>

Apa este considerată purificatoare în majoritatea religiilor, incluzând hinduismul, creştinismul, islamul, iudaismul şi şintoismul. Spre exemplu, botezul în bisericile creştine este făcut cu apă. În plus, o baie rituală în apă pură este făcută celor decedaţi în multe religii, incluzând iudaismul şi islamismul. În islamism, cele cinci rugăciuni zilnice, pot fi efectuate doar după spălarea corpului cu apă curată (Wudu). Apa este geneza tuturor.
 
 În şintoism, apa este utilizată aproape în toate ritualurile pentru curăţirea unei persoane sau a unui loc. Apa este menţionată în biblie de 442 de ori, respectiv de 363 de ori, în versiunile sale engleze internaţionale (New International Version sau, ca acronim, NIV) şi în cea cunoscută sub numele de Versiunea regelui James (King James Version). În secţiunea 2 Peter 3:5(b) se afirmă textual: ... "şi pământul a fost format din apă şi de către apă." (NIV)
 
 Se crede adesea despre apă că ar avea puteri spirituale. În mitologia celtică, de pildă, Sulis este zeiţa locală a apelor termale; în hinduism, apa este personificată ca o zeiţă sub numele de Ganga. De asemenea, diferiţi zei pot patrona diferite izvoare, râuri sau lacuri. În mitologiile romană şi greacă, Peneus a fost un zeu-fluviu, unul dintre cele 3.000 de oceanide.
 
 Filozoful antic grec Empedocles a elaborat o întreagă doctrină filozofică (un fel de teorie pre-atomistă a lumii) bazată pe cele patru concepte fundamentale ale Universului care erau reprezentate în lumea reală, conform teoriei sale, de patru elemente fundamentale, apă, aer, foc şi pământ.
 
 În filozofia clasică chineză, apa, ca element al filozofiei clasice, era unul din cele cinci elemente constituente ale naturii, alături de pământ, foc, lemn şi metal. (Wikipedia)

Technorati Tags:Technorati Tags: Cultura Ştiinţă apa apă curată apa pura biblie botez Filme miracol mister purificatoare religii spălare Apa potabilă apa mister miracol purificatoare botez apă pură religii spălare apă curată biblie

No comments yet

Publică un comentariu nou

Google Friend Connect (leave a quick comment)
loading...
Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.