Protecţia Consumatorilor solicită suspendarea activităţii băncii Volksbank Mehedinţi

0
No votes yet
 

Conducerea Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Mehedinti (CJPCM) a propus suspendarea activitatii de creditare a filialei Mehedinti a Volksbank, dupa ce aceasta nu a restituit, dupa aparitia OUG 50, contravaloarea comisionului de risc incasat abuziv.

Protectia Consumatorilor Mehedinti au fost inregistrate peste 400 de plângeri care vizeaza unitatea bancara mentionata si alte 600 in cazul altor unitati bancare, toate vizând comisioane incasate abuziv in cazul persoanelor care au credite.

Comisarul sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Mehedinti, Ionut Sibinescu, a declarat ca a inaintat presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) propunerea de suspendare a activitatii de creditare in cazul filialei Mehedinti a Volksbank, care nu a restituit clientilor contravaloarea comisionului de risc incasat abuziv de la clienti dupa 21 iunie, data la care a intrat in vigoare OUG 50, care interzice incasarea altor comisioane curente in afara celui de administrare.

Valentin Nechifor  unul dintre cei aproape 1.000 de clienţi care au reclamat băncile la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului Mehedinţi a declarat pentru REALITATEA TV că în momentul în care s-a dus la bancă să-şi renegocieze creditul angajaţii unităţii au apăsat butonul de panică şi l-au sechestrat .

Comisarii de la Protecţia Consumatorului cer acum suspendarea activităţii de creditare a filialei bancare în cauză, după ce au amendat banca cu 100.000 de RON. În Mehedinţi, nouă unităţi bancare au fost amendate cu 400.000 de lei. Peste 300 de clienţi din judeţ se judecă acum cu băncile, care au început să restituie o parte din comisioane.

Băncile însă nu vor să se supună deciziei protecţiei consumatorilor şi au comunicat că decizia de a suspenda un anume tip de activitate unei bănci îi poate reveni doar Băncii Naţionale. (Realitatea TV)

Technorati Tags:Technorati Tags: CJPCM comisionul de risc Finanţe Ionuţ Sibinescu Mehedinţi Mehedinţi plângeri protecţia consumatorilor Ştiri Valentin Nechifor Volksbank Protecţia Consumatorilor Volksbank Mehedinţi CJPCM comisionul de risc plângeri Ionut Sibinescu Valentin Nechifor

No comments yet

Publică un comentariu nou

Google Friend Connect (leave a quick comment)
loading...
Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.