Misiune EEFF in Mehedinti pentru credite UE/BERD pe bază de granturi

0
No votes yet
 

Bucuresti si Drobeta Turnu-Severin, 17 noiembrie 2010.
In perioada 22 - 26 noiembrie a.c. se va desfasura in Mehedinti o misiune a programului UE/BERD Energy Efficiency Finance Facility (EEFF).

EEFF este o linie de credit pe bază de granturi înfiinţată de Comisia Europeană şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, administrata in Romania de catre Tractebel Engineering SA.

In pofida crizei economice si financiare fara precedent, companiile industriale din sectorul privat din judetul Mehedinti pot:

1. Împrumuta până la 2,5 milioane EUR de la una din băncile participante
2. Investi banii în eficienţă energetică – consultanţă tehnică gratuită
3. Primi un grant de 15% (până la 375,000 EUR) la finalizarea investiţiei
4. Reduce facturile la utilitati.

La Drobeta Turnu-Severin va fi prezent Cristinel Constantin, consultant senior in cadrul programului UE/BERD EEFF, care va fi disponibil pentru intalniri cu directori generali si directori economici ai companiilor industriale private din municipiul Drobeta Turnu-Severin si din alte localitati din judet, interesati de reducerea facturilor cu utilitatile prin realizarea unor investitii de modernizare/reabilitare a instalatiilor, liniilor de productie, echipamentelor mari consumatoare de energie.

Consultanţa tehnică gratuită este asigurată de Tractebel Engineering SA – care va ajuta la identificarea solutiilor tehnice pentru reducerea costurilor cu energia si care va elabora studiul bancabil necesar bancii in procesul de evaluare a dosarului de imprumut.

Recent a fost largita paleta industriilor eligibile, prin includerea sectoarelor agroalimentar, hotelier, comercial (centre comerciale si cladiri de birouri) si energetic (distribuitori de energie si gaze naturale).

Pana in prezent, 38 de companii din sectorul industrial privat au beneficiat de imprumuturi semnate cu bancile participante sub auspiciile EEFF, in valoare totala de mai mult 30 milioane euro. Dintre acestea, 20 companii au beneficiat déjà de grant-ul de 15% din valoarea imprumutata. Valoarea cumulata a grant-urilor este de aproximativ 2,17 milioane euro.

Pe termen foarte scurt programul are in curs de organizare si executie misiuni in Hunedoara si Mehedinti.

Mai multe studii de caz care prezinta companii ce au investit deja in eficienta energetica prin programul EEFF sunt disponibile pe site-ul www.eeff.ro

Technorati Tags:Technorati Tags: Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare BERD Comisia Europeana Cristinel Constantin Drobeta Turnu-Severin EEFF Energy Efficiency Finance Facility Finanţe granturi linie de credit Mehedinţi Mehedinţi programu Tractebel Engineering SA UE Comunicate EEFF Drobeta Turnu-Severin Mehedinti programu UE BERD Energy Efficiency Finance Facility linie de credit grant

No comments yet

Publică un comentariu nou

Google Friend Connect (leave a quick comment)
loading...
Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.