Rata şomajului în uşoară scădere în Mehedinţi

0
No votes yet
 

AGENTIA JUDETEANA PENTRU OCUPAREA FORTEI DE MUNCĂ MEHEDINTI

La data de 31.03.2010 rata somajului in judetul Mehedinti a fost de 14,41%

La sfirsitul lunii martie 2010, in evidentele AJOFM Mehedinti erau inregistrati un numar total de 17.751 someri, ceea ce corespunde unei rate a somajului in judetul nostru de 14,41 % .

Din totalul de 17.751 someri inregistrati ( din care 7.057 sint femei ), 7.316 sint someri indemnizati ( 41,22 % ), iar 10.435 sint someri neindemnizati ( 58,78 % ) .

Comparativ cu sfirsitul lunii februarie 2010, cind rata somajului a fost de 14,58 %, se constata o usoara scadere a acesteia cu 0,17 % ; numarul somerilor indemnizati a scazut cu 385 persoane, in timp ce numarul somerilor neindemnizati a crescut cu 171 persoane .

Deoarece in data de 23 aprilie 2010 va avea loc bursa generala a locurilor de munca in Drobeta Turnu Severin, la Colegiul Tehnic Domnul Tudor, sala cantina, salariatii institutiei noastre au continuat actiunea de contactare a agentilor economici ( fiecare agent economic primind o invitatie de participare si o oferta de locurile de munca vacante ), astfel incit participantilor la aceasta actiune sa le fie oferite un numar cit mai mare de locuri de munca si dintr-o gama cit mai diversa de meserii .

De asemenea, in functie de locurile de munca care vor fi depistate, se va incerca organizarea unor burse ale locurilor de munca si la punctele de lucru ale institutiei noastre din municipiul Orsova, orasele Strehaia, Baia de Arama, Vinju Mare si comuna Cujmir . In contextual socio-economic actual, in care criza economica a afectat puternic judetul nostru, angajatorii care au locuri de munca vacante sint rugati sa participe la aceasta bursa generala a locurilor de munca din judetul Mehedinti .
Informatii suplimentare privind modul de organizare si desfasurare a acesteia pot fi obtinute de la sediul institutiei noastre din Drobeta Turnu Severin, bd Carol I nr 3, unde pot depune si ofertele privind locurile de munca vacante pe care le vor oferi in cadrul acestui tirg de locuri de munca .

In vederea cresterii si diversificarii competentelor profesionale, astfel incit somerii sa-si poata gasi mai repede si mai usor un loc de munca, in trimestrul I 2010 AJOFM Mehedinti a inceput un numar de 9 cursuri de initiere si calificare / recalificare in meseriile de operator calculator (5), lucrator in comert (2), bucatar si comunicare in limba engleza la care participa un numar de 235 someri ; totodata, in aceasta perioada se fac inscrieri pentru demararea si a altor cursuri de formare profesionala in meseriile de zidar, ospatar, comerciant vinzator si barman .

De asemenea, in colaborare cu Penitenciarul din Drobeta Turnu Severin, a fost inceput un curs de calificare in meseria de lucrator in cultura plantelor, la care participa 14 detinuti care mai au cel mult 9 luni pina la eliberarea din detentie .

DIRECTOR COORDONATOR,
Laurian Ion NICOLESCU

Technorati Tags:Technorati Tags: AJOFM Mehedinţi barman bucatar calificare comerciant comunicare in limba engleza cursuri iniţiere judetul Mehedinti locuri de muncă Locuri de muncă lucrator in comert Mehedinţi operator calculator ospatar rata somajului recalificare someri vinzator zidar Comunicate rata şomajului judetul Mehedinti AJOFM Mehedinti someri locuri de munca cursuri initiere calificare recalificare

No comments yet

Publică un comentariu nou

Google Friend Connect (leave a quick comment)
loading...
Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.