Bursa locurilor de muncă pentru tinerii care parasesc sistemul de protectie sociala

3
Average: 3 (1 vote)
 

AGENTIA JUDETEANA PENTRU OCUPAREA FORTEI DE MUNCĂ MEHEDINTI
Drobeta Turnu Severin, bd Carol I nr 3
Telefon / fax : 0252 / 319029, 319061
E-mail :

COMUNICAT DE PRESA
(30.10.2009)

In data de 30.10.2009, AJOFM Mehedinti a organizat la sediul sau din Drobeta Turnu Severin, bd Carol I nr 3, o noua bursa a locurilor de munca destinata tinerilor care parasesc sistemul de protectie sociala .

In data de 30.10.2009, la sediul sau din Drobeta Turnu Severin, bd Carol I nr 3, institutia noastra a organizat o noua bursa a locurilor de munca destinata tinerilor care parasesc sistemul de protectie sociala, stiut fiind faptul ca acesti copii institutionalizati intimpina greutati mari la gasirea si ocuparea unui loc de munca .

De la inceputul lunii octombrie 2009, salariatii AJOFM Mehedinti au demarat actiunea de contactare a agentilor economici si de depistare a locurilor de munca vacante, pentru ca un numar cit mai mare de locuri de munca, din diverse domenii de activitate, sa fie oferite copiilor din institutiile de ocrotire sociala astfel incit acestia sa-si poata gasi un loc de munca corespunzator pregatirii lor profesionale .

Legea nr 116 / 2002 privind prevenirea si combaterea marginalizarii sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, ofera subventii pentru angajatorii care incadreaza in munca tineri care provin din institutiile de protectie sociala . In scopul integrarii sau reintegrarii in munca, tinerii institutionalizati au dreptul la servicii de consiliere profesionala si medierea muncii ( prin intocmirea unui plan individual de mediere ) si pot beneficia de plasare in munca la un angajator avizat de AJOFM Mehedinti, in baza unui contract de solidaritate .

Pentru buna organizare si desfasurare a acestei actiuni, au fost realizate materiale publicitare, invitatii de participare, chestionare pentru solicitantii de locuri de munca si angajatori, catalogul agentilor economici participanti, fiind realizata si o campanie de mediatizare prin aparitii radio-televizate pe posturile locale si regionale audio video precum si prin publicarea in massmedia scrisa locala si regionala a unor comunicate de presa .

In vederea depistarii unui numar cit mai mare de locuri de munca, au fost contactati peste 100 agenti economici, dintre acestia 10 confirmindu-si participarea la aceasta bursa, care au oferit un numar total de 38 locuri de munca .

Dintre meseriile solicitate de catre angajatori care au fost tranzactionate in cadrul acestui tirg de locuri de munca mentionam :

- electrician auto, sudor electric, mecanic auto, agent paza si ordine, confectioner asamblor articole din textile, mecanic hidraulic, strungar, electrician, gestionar, macelar si muncitor necalificat .

In data de 30 octombrie 2009, data desfasurarii bursei locurilor de munca pentru tinerii din institutiile de ocrotire sociala, au fost prezenti 9 agenti economici care au furnizat tuturor solicitantilor informatii referitoare la conditiile de ocupare a locurilor de munca, numarul participantilor fiind de 25 persoane .

Evaluarea finala privind rezultatele obtinute in urma organizarii acestei burse a locurilor de munca destinata tinerilor care parasesc sistemul de protectie a copilului va fi facuta in termen de o luna, respectiv pina la data de 30 noiembrie 2009 .

DIRECTOR COORDONATOR,
LAURIAN ION NICOLESCU

Technorati Tags:Technorati Tags: AJOFM Mehedinţi bursa locurilor de muncă Drobeta Turnu Severin Locuri de muncă locuri de muncă Mehedinţi sistemul de protectie sociala Comunicate Social bursa locurilor de muncă AJOFM Mehedinti Drobeta Turnu Severin locuri de munca sistemul de protectie sociala

No comments yet

Publică un comentariu nou

Google Friend Connect (leave a quick comment)
loading...
Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.