CELROM, între hoţie şi manipulare

0
No votes yet
Your rating: None

722 miliarde de lei vechi, este cu adevărat o datorie! Sunt firme private care au fost închise de Finanţe pentru câteva milioane de lei datorie.

Interesant este că chiar şi acum, când este pe moarte, nimeni nu încearcă să facă o analiză a cauzelor pentru care s-a ajuns aici, repezindu-se doar pe ceea ce a mai rămas de prădat sau de vândut din CELROM.

Pe vremea când CELROM încă îşi mai vindea produsele, directorii acestei fabrici se uitau cu dispreţ la micii clienţi care încercau să cumpere de la ei.

A făcut cineva un inventar al banilor cheltuiţi? S-a făcut o analiză a competenţei persoanelor din Consiliul de Administraţie care au dus de râpă această fabrică?

Tot ce am văzut eu până acum, este lupta dintre angajaţii care doreau cu orice preţ păstrarea locurilor de muncă, şi creditorii şi potenţialii cumpărători ai terenurilor deţinute de CELROM.

AVAS recunoaşte că are vreo vină în această situaţie? Dar Asociaţia salariaţilor? Ce ştiu sigur este că există persoane care au investit cu încredere bani şi certificate în Asociaţia salariaţilor, în condiţiile în care reprezentanţii PAS au acţionat după propriile lor interese, într-o totală lipsă de transparenţă.

Cei mai mulţi salariaţi sunt de bună credinţă, şi au dreptate să fie supăraţi. Problema lor este că nu şi-au direcţionat corect supărarea. Dacă în loc să se concentreze exclusiv pe subvenţionarea de moment a fabricii, s-ar fi revoltat din timp împotriva hoţiilor la nivelul conducerii manageriale şi a conducerii PAS unde chiar aveau putere de decizie, acum ar mai fi avut o şansă.

Probabil că nu vom afla cine a "ajutat" la desfiinţarea CELROM decât după ce se vor vinde terenurile fabricii.

Technorati Tags:Technorati Tags: angajati Asociaţia Salariaţilor AVAS cauze CELROM certificate Companii consiliul de administratie creditori cumpărători datorie directori Finanţe firme private hoţie locuri de muncă manipulare PAS terenuri Drobeta Turnu Severin CELROM hoţie manipulare datorie firme private Finanţe cauze directori Consiliul de Administraţie angajaţi

No comments yet

Publică un comentariu nou

Google Friend Connect (leave a quick comment)
loading...
Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.